Diakon (ÅKERBO)

TjänstDiakon
Kyrka/församlingÅkerbo församling
BeskrivningVi söker dig som…
– har en samtalsinriktad eller terapeutisk utbildning och vill hjälpa oss främst i uppdraget att möta ungdomars samt unga vuxnas behov. Du blir en del av församlingens samtalscentrum, som är i sin linda, och arbetar i vårt ungdoms- och konfirmandteam.
– vill bygga församling med oss. Du behöver vara lyhörd och intresserad av Svenska kyrkans roll och situation i Åkerbo församling, främst i Tallboda, för att se vilka behov och möjligheter som finns för diakonala insatser. 
– trivs att vara en länk mellan kyrkan och samhällets övriga aktörer.
– är driven att möta människor och vill vara synlig och nära både i människors vardag och under svåra stunder i livet.Vi erbjuder…
– ett motiverat arbetslag och en trygg miljö där idéer och utveckling uppmuntras.
– många olika miljöer. Förutom tätortsmiljöerna i Linghem, Tallboda och Ekängen så har Åkerbo vackra medeltida kyrkor på landsbygden, där en stor kärlek för kyrkorna finns. 
– nya sätt att tänka, utan att förlora våra rötter. Vi söker hela tiden vägar att förverkliga vår vision synlig & nära. I församlingen finns ett nystartat samtalscentrum, ett uttryck för att diakoni är allas ansvar. Denna plats är central i mötet med människor som söker en trygg punkt att vända sig till med livs- och trosfrågor. 
Sista ansökningsdag2019-10-20
KontaktpersonKatja Ekman
E-mailkatja.ekman@svenskakyrkan.se
Telefon013 25 38 85
Hemsidahttp://svenskakyrkan.se/akerbo/ledigatjanster