Tjänst

Diakon

Kyrka/församling/organisation

Kumla pastorat

Beskrivning

Vi söker dig som tillsammans med diakonerna, övriga medarbetare och ideella i pastoratet vill utveckla det diakonala arbetet i Kumla pastorat. Du vill bredda och fördjupa vår verksamhet i visionens riktning, ”Att vara kyrkan mitt i byn”, relevant, trovärdig och närvarande. Är du en lyhörd person som tycker om att i en positiv anda arbeta för vårt diakonala uppdrag? Läs då gärna vidare!

Vad erbjuder vi?
Tillsammans med personal, förtroendevalda och ideella är du med och utvecklar vårt arbete i pastoratet. I och med rekryteringen har vi fyra diakoner i församlingsenheten. Enheten består av ca tjugo medarbetare som leds av diakon Åsa Gruffman.

Vi erbjuder en varierad tjänst. Tjänstgöring sker i huvudsak på vardagar, men även på vissa helger. Som diakon jobbar du till viss del i team med andra yrkeskategorier. Vi möter människor i alla åldrar, med olika bakgrund, från hela samhället. Tillsammans med de andra diakonerna vill vi att du är med och breddar och fördjupar vårt diakonala uppdrag. Fokus ligger på samtal riktat till enskilda och till grupper, du ger stöd till personer med olika svårigheter samt samverkar med olika aktörer i vårt närområde.

Vem är du?
Vi söker dig som är diakonvigd enligt Svenska kyrkans ordning, det är meriterande med erfarenhet som diakon. Du är välförankrad i Svenska kyrkans tro och liv. Du är trygg i din kallelse och finner glädje i att sprida evangelium i ord och handling. Du sätter människan i focus, och möter människan där den befinner sig i sin sorg, kris och utsatthet. Du är flexibel och kan verka så väl i det enskilda mötet, i gruppen, i kyrkorummet som i gudstjänsten.

Vi tror att du:
– har förmåga och viljan att på ett uthålligt sätt utveckla kyrkans diakonala uppdrag tillsammans med övriga medarbetare
– är relationsskapande, som både kan knyta an och underhålla relationer med andra
– kan på ett självgående sätt strukturera samt planera ditt arbete och arbeta i team
– har en god samarbetsförmåga. Det innebär att du inspireras av situationer där vi tycker olika, och använder samtalet så att vi kommer fram till ett gemensamt förhållningssätt
– ser dina kollegors unika förmågor och tror att vi tillsammans lyfter varandra
– tar dig an arbetsuppgifterna som diakon med uthållighet och gott omdöme, är strukturerad och förstår vilka ramar som finns

Är du intresserad?
Välkommen att kontakta oss kring tjänsten.
Enhetschef/diakon Åsa Gruffman 019-58 93 19, asa.gruffman@svenskakyrkan.se

Fackliga kontaktpersoner
Kyrkans akademikerförbund, 08-441 85 60
Vision, Lena Ljungqvist, 016-403 36 64

Sista ansökningsdag söndag den 11 december
Ansökan med meritförteckning och personligt brev skickas till: kumla.jobb@svenskakyrkan.se

Intervjuer i domkapitlet sker den 9 januari 2023, behörighetsförklaring sker den 21 januari.
Pastoratet intervjuar den 16 – 17 januari.

Tillträde sker efter överenskommelse.
Heltidstjänst, anställning tills vidare, reglerad arbetstid med lokalt kollektivavtal om flexibel arbetstid. Friskvårdsförmån erbjuds.

Du har B-körkort och tillgång till egen bil.

Utdrag ur belastningsregistret ska visas upp före tillträde till tjänsten.

Läs mer om Kumla pastorat på vår hemsida: http://www.svenskakyrkan.se/kumla

Kontaktperson

Åsa Gruffman

E-post till kontaktperson

asa.gruffman@svenskakyrkan.se

Telefonnummer till kontaktperson

+4619589319

Hemsida

https://www.svenskakyrkan.se/kumla

Sista ansökningsdag: 11-12-2022