Diakon (PITEÅ)

Namn
Inga-Lill Wass

E-mail
inga-lill.wass@svenskakyrkan.se

Plats/ort
Piteå

Telefon 
070-321 64 57

Tjänst
Diakon

Meddelande
Jag är en 56 årig kvinna med tre utflugna barn. Jag har jobbat i Norrfjärdens församling sedan 2002 och har nu läst diakonutbildningen på distans på Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Uppsala. Examen tog jag våren 2017.
Jag har länge haft en önskan om att få jobba som diakon, och nu när alla barn hade flyttat hemifrån såg jag möjligheten att gå den utbildningen. Under tiden har jag också jobbat som församlingsassistent. Jag trivs enastående bra med mitt jobb, men känner att jag vill gå vidare och har under alla dessa år haft en dragning åt det diakonala. Jag har alltid varit intresserad av människor, livets utmaningar och det andliga perspektivet i livet. Mina livserfarenheter är en tillgång för diakonen och jag känner ett naturligt kall till att bli diakon. Att värna om människan, hela människan, med hennes behov, förutsättningar och drömmar är något jag vill engagera mig i. Det är särskilt viktigt idag, när effektivitet, teknik och kraven på människor ökar från många håll. Behovet av diakoni är idag stort och det finns många viktiga uppdrag för kyrkan.
Diakonin har ett brett arbetsfält, och jag känner mig inte låst till något särkskilt område inom diakonin. Jag kan även tänka mig ett vikariat, även om en tillsvidare anställning är önskvärt, men allt är intressant.
Tveka inte att höra av er, så får ni veta mer om mig.
Vänliga hälsningar från Inga-Lill Wass