Diakon (UPPSALA)

Tjänst
Diakon

Kyrka/församling
Helga Trefaldighets församling, Uppsala pastorat

Beskrivning
Som diakon i Eriksbergskyrkan bidrar du med din specialkompetens lokalt, i församlingen och i hela pastoratet. Sista ansökningsdag är 21 november 2021.

I Eriksbergskyrkans närhet finns många barnfamiljer, ungdomar och äldre vilket avspeglar sig i gudstjänstliv och övriga verksamheter. Vi söker en engagerad diakon som ska leda och utveckla det diakonala arbetet i och kring kyrkan.

Du kommer att ansvara för bland annat Bibliska trädgårdsgruppen med dess volontärer, du leder förmiddagsbön varje vecka och har enskilda samtal. I din tjänst möter du såväl äldre som unga i behov av stöd. Du ingår i områdesgruppen i Eriksberg och tar en aktiv roll i kontakten med det omgivande samhället.

Du trivs med att arbeta självständigt och är också en lagspelare. Du är social, flexibel och bygger gärna relationer med människor i olika åldrar.

Vi är nyfikna på om du har någon specialkompetens att bidra med in i det diakonala arbetet i Uppsala, t.ex. missbruksarbete, erfarenhet av frågor som rör ekonomisk utsatthet eller flykting/asylfrågor. Eller du kanske har intresse och erfarenhet av klimatrelaterade frågor?

Tjänsten är en heltidsanställning (100%).
Provanställning kan komma att tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag
2021-11-21

Kontaktperson
Johanna Wilhelmsson Gillgren, diakoniansvarig

E-mail
johanna.gillgren@svenskakyrkan.se

Telefonnummer
018-430 36 95

Hemsida
https://www.svenskakyrkan.se/uppsala/nyheter/diakon-till-eriksbergskyrkan-helga-trefaldighets-forsamling-uppsala-pastorat