fbpx

Församlingsdiakon

Du arbetar med barn/familj och unga i stadsdelen Gottsunda i södra Uppsala – i en mångkulturell församling med levande gudstjänstliv. Det här är en tjänst med bredd men den har extra fokus på konfirmander och unga.

Dela

Tjänst

Församlingsdiakon

Kyrka/församling/organisation

Uppsala pastorat

Beskrivning

Bygger relationer med människor i olika åldrar

Du arbetar med barn/familj och unga i stadsdelen Gottsunda i södra Uppsala – i en mångkulturell församling med levande gudstjänstliv. Det här är en tjänst med bredd men den har extra fokus på konfirmander och unga. Du är öppen för människors olikheter, uppskattar mångfald och med diakonal blick arbetar du för att stärka människor i utsatthet. Sista ansökningsdag är 1 september 2024.

Om tjänsten

Tjänsten rymmer bredd och variation för människor i alla åldrar, men med extra fokus på konfirmander och på en stor verksamhet för unga i samarbete med kommunen.

Dina övriga arbetsuppgifter är medverkan i gudstjänst, själavård och stöd för personer som är nya i Sverige med språkcafé m.m. Tjänsten har Gottsunda församling och särskilt Gottsunda som fokus, samtidigt som samverkan sker med verksamheter och kollegor i andra delar av Uppsala.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse kring årsskiftet 2024/2025.

Kvalifikationer

  • Du är vigd diakon i Svenska kyrkan.
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av diakonalt utvecklingsarbete.
  • Förmåga att både arbeta i det nära och vardagliga och samtidigt tänka strategiskt och långsiktigt är viktigt för tjänsten.
  • Du har erfarenhet av församlingsarbete med unga och barn-familj i Svenska kyrkan och är väl förtrogen med dess tro och tradition.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som trivs med att arbeta självständigt och också är en lagspelare. Du är social, flexibel och bygger gärna relationer med människor i olika åldrar. Du är öppen för människors olikheter och uppskattar mångfald. Du har en diakonal blick och vill arbeta för att stärka människor i utsatthet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 1 september 2024.
Ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt diakonbrev/vigningsbrev.

Kontaktperson

Tin Mörk, församlingsherde Gottsunda församling

E-post till kontaktperson

tin.mork@svenskakyrkan.se

Telefonnummer till kontaktperson

+46184303810

Hemsida

https://www.svenskakyrkan.se/uppsala/nyheter/forsamlingsdiakon-med-inriktning-barn-unga-och-familj-till-gottsunda-forsamling-uppsala-pastorat

Sista ansökningsdag: 1-09-2024