Församlingspedagog/musikpedagog m.m. (GBG, JKPG)

Namn
Marina Nilsson

E-mail
marinanilsson89@gmail.com

Plats/ort
Skara (Jag söker lediga tjänster i Västra Götalands län och Jönköpings län)

Telefon
073-5069101

Tjänst
Församlingspedagog/musikpedagog/musiker/musikledare

Meddelande 
Jag har under många år haft en dröm att jobba inom kyrkan. Jag är uppväxt i en kristen familj och jag har själv en stark tro inom kristendomen. Jag har under hela mitt liv varit aktiv i kyrkan, speciellt genom musiken. Jag har sjungit och spelat mycket där, samt varit musikledare för konfirmander under tre somrar.

Mitt namn är Marina Nilsson och är 28 år gammal. Jag är ämneslärare i musik och Estetisk kommunikation och jag har behörighet att undervisa från årskurs 1 till och med gymnasienivå. Jag kommer från Uddevalla, men bor just nu i Skara och arbetar som musiklärare på en grundskola med förskoleklass och årskurs 1 upp till årskurs 6.

Jag som person är lugn och förstående och jag har en förmåga att se och förstå hur andra människor mår. Jag lägger stor vikt i att människor runt omkring mig ska trivas. Jag har ett stort intresse av att vara ute i naturen och skogen och röra på mig.

Jag har ett stort intresse för att undervisa i musik för barn/elever i de yngre åldrarna. Jag tycker det är fantastiskt att se hur barnens/elevernas musikintresse blomstrar ju mer och mer vi kommunicerar och musicerar ihop med varandra. Musiken blir som ett kommunikationsmedel som gör att vi kan förstå̊ varandra utan att tala med varandra genom det verbala språket.

I min utbildning har jag fördjupat mig i Estetisk kommunikation. Vi har använt oss av mycket ickeverbal kommunikation och vi har fått arbeta mycket med att kunna undervisa utan språket som verktyg.

Jag studerade två̊ utbytesterminer på̊ universitetet i Brasília i Brasilien, på musiklärarprogrammet där. När jag kom till Brasilien kunde jag ingen portugisiska och endast ett fåtal personer där talade engelska, men efter ett år av ständig strävan att försöka lära mig språket kände jag att jag till slut behärskade det och kunde klara mig utan engelskan. Under de första månaderna när jag skulle göra verksamhetsförlagd utbildning (VFU) på en grundskola där blev jag ställd inför en stor utmaning: jag skulle undervisa i musik och jag och eleverna kunde inte förstå varandra verbalt eftersom vi inte talade samma språk. Utmaningen blev då att på något annat sätt försöka kommunicera med varandra, och det blev genom musiken vi gjorde det. Jag klarade mig med de tiotal ord jag kunde på portugisiska och resten av tiden kommunicerade vi genom musiken, då vi för det mesta hade kroppen och rösten som instrument i undervisningen. På detta sätt har jag också blivit mycket intresserad i undervisningsmetoden Rytmik och jag har samarbetat mycket med Rytmikpedagoger under min utbildning.

Hör gärna av er!

Mvh Marina Nilsson