fbpx

Fritidsledare/pedagog 100%

Vi söker dig som vill vara med i arbetet med att förbättra barns och ungdomars existentiella hälsa: livsmod, glädje och mening i livet. Arbetet sker i samverkan med skola, fritidsverksamhet och föreningar och är under uppbyggnad.

Dela

Tjänst

Fritidsledare/pedagog 100%, till Hedemora, Husby och Garpenbergs församling

Kyrka/församling/organisation

Hedemora, Husby och Gaprenbergs församling

Beskrivning

Fritidsledare/pedagog 100%, till Hedemora, Husby och Garpenbergs församling

Om jobbet:

Vi söker dig som vill vara med i arbetet med att förbättra barns och ungdomars existentiella hälsa: livsmod, glädje och mening i livet. Arbetet sker i samverkan med skola, fritidsverksamhet och föreningar och är under uppbyggnad. Det innebär att du som söker har möjlighet att forma verksamheten utifrån dina resurser och kunskaper.

Församlingen har under våren genomfört en kartläggning av barns och ungas situation i samarbete med skolledningen i kommunen och den kan bilda grund för arbetet framåt. I kartläggningen framkommer behov av meningsskapande samtal, goda relationer till trygga vuxna, gruppverksamheter, med mera.

Om dig:

Vi ser gärna att du är en driven person med vana att arbeta självständigt och utåtriktat. Du tycker om att etablera nya kontakter, du är varm och lyhörd och du har koll på dina egna gränser. Vi önskar att du är döpt, konfirmerad och medlem i Svenska kyrkan. Du är nyfiken på kristen tro, alt. bärs av en personlig tro.

Det är meriterande om du har erfarenhet av skolvärlden eller föreningslivet, samt om du drivit samtalsgrupper tidigare.

Vi ser gärna manliga sökanden, då vi är något fler kvinnor på arbetsplatsen.

Du har B-körkort och kan uppvisa utdrag ur belastningsregistret.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om oss:

I församlingen finns ett 40-tal fina kollegor att dela vardagen med. Tjänsten som Fritidsledare/Pedagog ingår i teamet Barn- och familj som arbetar nära det diakonala teamet. Församlingshemmet St. Paulusgården, som är basen för arbetet, ligger centralt placerad i Hedemora intill kyrkan, Vasahallen och Vasaskolan. Församlingen sträcker sig dock geografiskt långt ut i flera byar där det finns kyrkor, skolor, föreningsliv och församlingshem.

Församlingen har i dag en god ekonomi, en välfungerande ledning och en god fysisk och psykosocial arbetsmiljö. Här finns ett framåtriktat arbetslag med en vilja att göra gott för människor i hela bygden.

Varmt välkommen att söka!

Sista ansökningsdag 2024-08-31. Intervjuer sker löpande.

Kontaktperson

Katarina Frisk

E-post till kontaktperson

katarina.frisk@svenskakyrkan.se

Telefonnummer till kontaktperson

+46225257011

Hemsida

https://www.svenskakyrkan.se/hedemora/ledig-tjanst

Sista ansökningsdag: 31-08-2024