fbpx

Kantor 50-100%

Vi önskar att du är examinerad kantor, alternativt blivande kantor under utbildning. En person som tycker om att se människor växa i glädje, gemenskap och tro genom sång och musik. En tydlig och kunnig körledare. Är bred i ditt musikutövande och gärna spelar musik från olika genrer och tidsepoker. Är van att ta ansvar över ditt arbetsområde och samarbetar väl med andra.

Dela

Tjänst

Vi söker en Kantor 50 – 100%

Kyrka/församling/organisation

Hedemora, Husby och Gaprenbergs församling

Beskrivning

Om församlingen
Här, i Dalarnas äldsta stad hittar du en församling med rötterna djupt ner i folkkyrkomyllan. Här finns sex spännande kyrkorum med tillhörande instrument, där Husby gamla kyrkorgel från 1700-talet sticker ut som extra intressant. Våra kyrkor och församlingshem ligger vackert belägna i både stad och på landsbygd och i området ges goda möjligheter till ett rikt frilufts- och kulturliv.

Här finns ett levande gudstjänstliv där musiken har en stor och självklar plats. I församlingen finns idag tre duktiga kyrkokörer, en pop- och rockkör, Sonorakören som bland annat sjunger gospel, Alla-kan-kören för människor med olika funktionsvariationer och Gaudeteensemblen, som är en vokalensemble. Här finns erfarna musikerkollegor i form av en organist och en musikterapeut. I medarbetarlaget hittar du också flera duktiga hobbymusiker att musicera tillsammans med.

Församlingen är en självklar aktör och samarbetspartner med kommunen och olika organisationer i arbetet för ökad livskvalitet, meningsfullhet och hopp för människor i alla åldrar. Det diakonala arbetet är omfattande och gudstjänstlivet präglas av glädje och god gemenskap. Mässa firas varje söndag i Hedemora kyrka kl. 11 och därefter firas gudstjänst i någon av församlingens övriga kyrkor.

Församlingen har en god ekonomi och en stabil ledningsfunktion.

Om dig
Vi önskar att du är:
– examinerad kantor, alternativt blivande kantor under utbildning
– en person som tycker om att se människor växa i glädje, gemenskap och tro genom sång och musik
– en tydlig och kunnig körledare
– bred i ditt musikutövande och gärna spelar musik från olika genrer och tidsepoker
– är van att ta ansvar över ditt arbetsområde och samarbetar väl med andra

Du har B-körkort och tillgång till egen bil.
Du kommer att ges möjlighet att forma tjänsten efter dina resurser och gåvor.

Kontaktperson

Katarina Frisk

E-post till kontaktperson

katarina.frisk@svenskakyrkan.se

Telefonnummer till kontaktperson

+46225257011

Hemsida

https://www.svenskakyrkan.se/hedemora/ledig-tjanst

Sista ansökningsdag: 30-06-2024