Tjänst

Komminister

Kyrka/församling/organisation

Växjö Pastorat, Sjösås och Dädesjö församling

Beskrivning

Präst till Sjösås församling och Dädesjös församling
Svenska kyrkan Växjö har ca 55 000 medlemmar i 13 församlingar inom stad och på landsbygd. Vi vill vara en kyrka där alla kan hitta en självklar plats. Vi finns mitt i vår samtid med portarna öppna för människor och samhälle. Tillsammans är vi ca 230 medarbetare som arbetar för vår vision En levande kyrka. Nära livet. Varje dag.

Växjö pastorat omfamnar människor i alla skeden i livet och vi söker efter en präst till natursköna Sjösås och Dädesjö församling. Sjösås och Dädesjö har ett rikt församlings- och gudstjänstliv i en praktfull smålandsidyll som innehåller pastoratets mest unika medeltida kyrkor. Hos oss får du göra allt från traditionella gudstjänster, anordna påskvandringar och engagera dig i välbesökta soppluncher. I samband med arbetsuppgifterna får du möta våra många ideella, engagerade medlemmar och arbeta tillsammans med kollegor som dagligen väljer att upptäcka nya sätt att vara kyrka. Församlingarna har en stor ungdomsverksamhet som berikar församlingslivet!

Vi söker dig som är vigd präst inom den Svenska Kyrkan. Du tycker om att jobba med människor i alla åldrar. Vill vara del av en arbetslagskultur som tror på långsiktiga förändringar där du förenar förnyelse och tradition. Vi ser att du har förmågan att jobba självständigt och flexibelt i samverkan med övriga arbetslag och kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Fakta om tjänsten.

Församlingen kan vara behjälpliga med att ordna bostad vid behov

I samband med tjänsten kommer vi behöva ett utdrag från belastningsregistret

Tjänsten är tillsvidare på 100 %

För tjänsten krävs b-körkort och tillgång till egen bil.

Tillträde: enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Daniel Sjöö

E-post till kontaktperson

daniel.sjoo@svenskakyrkan.se

Telefonnummer till kontaktperson

+46470703232

Hemsida

https://vaxjopastorat.attract.reachmee.com/jobs/61-prast-till-sjosas-forsamling-och-dadesjos-forsa

Sista ansökningsdag: 30-12-2022