fbpx

Kyrkoherde

Vi söker nu dig som med stort engagemang vill fortsätta arbetet med utvecklingen av vår välfungerande församling då vår kyrkoherde sedan tolv år tillbaka ska gå i pension. Församlingens fokus ligger på de grundläggande uppgifterna och förverkligandet av visionen ”synlig och nära”.

Dela

Tjänst

Kyrkoherde

Kyrka/församling/organisation

Åkerbo församling/Svenska kyrkan

Beskrivning

Vi söker nu dig som med stort engagemang vill fortsätta arbetet med utvecklingen av vår välfungerande församling då vår kyrkoherde sedan tolv år tillbaka ska gå i pension. Församlingens fokus ligger på de grundläggande uppgifterna och förverkligandet av visionen ”synlig och nära”.

Åkerbo församling, söder om Roxen – öster om Linköping, är en församling med engagerad personal och ideella i alla åldrar. Församlingen har tio landsortskyrkor med olika uttryck och profil samt tillhörande kyrkogårdar. Vi har också tre församlingsgårdar som ligger i tätorterna Tallboda, Ekängen och Linghem där två har tillhörande kyrksalar. Församlingen driver ett stort utbud av verksamheter som samtalscentrum, körer, pilgrimsvandringar, kyrkopedagogisk verksamhet, förskola samt barn- och ungdomsverksamhet.

Du arbetar tillsammans med ca 50 medarbetare. Till din hjälp har du en etablerad ledningsgrupp bestående av arbetsledande komminister, rektor förskola, HR-chef, kyrkogårdschef samt fastighetschef. Församlingen har en kommunikatör som arbetar med intern och extern information. Du samarbetar också kring kompetensförsörjning med närliggande församlingar. Våra förtroendevalda har ett stort engagemang och strävar efter att hålla hög kvalitet på styrningen. Personal och förtroendevalda har nyligen genomgått processmodellen Regnbågsnyckeln för en mer inkluderande kyrka och vi har viljan att arbeta aktivt för mångfald och öppenhet.

Vi önskar att du har erfarenhet från en arbetsledande roll. Du har också en kyrkoherdeutbildning alternativt annan likvärdig utbildning. Du är lika insatt i församlingsverksamhet som i begravningsverksamhet, kyrkans administrativa rutiner, ekonomi och fastighetsfrågor.

Som person är du öppen och prestigelös – du har förmåga att kombinera det teologiska uppdraget med en strategisk och operativ verksamhetsstyrning. Som ledare är du tydlig och kommunikativ med ett intresse för alla yrkeskategorier i verksamheten. För dig är det självklart att utveckla både dig själv och dina medarbetare. Du har förmåga till helhetssyn, kan växla perspektiv samt leder med tillit. Vi vill att du i perioder ska kunna arbeta under högre arbetsbelastning samt fungera i krissituationer. Det är meriterande med kunskap om skollagen och vad det innebär att driva förskola.

Körkort och tillgång till bil är ett krav likaså goda it-kunskaper.
Tjänsten är heltid och tillsvidareanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktperson

kyrkorådsordförande Kristina Nyhlén

E-post till kontaktperson

kristina.nyhlen@svenskakyrkan.se

Telefonnummer till kontaktperson

+46727270002

Hemsida

https://www.svenskakyrkan.se/akerbo/vi-soker-kyrkoherde

Sista ansökningsdag: 30-06-2024