Kyrkoherde (Stora Lundby-Östad)

Tjänst
Kyrkoherde

Kyrka/församling
Stora Lundby-Östad pastorat

Beskrivning
Stora Lundby-Östad pastorat söker dig som vill leda två engagerade församlingar i en naturskön bygd, 3 mil från Göteborg.

Vi söker en kyrkoherde som ska ansvara för den administrativa styrningen och utvecklingen av vår breda verksamhet. Du ska leda och utrusta medarbetare och medlemmar i uppdraget att bygga församling och utveckla ett vardagligt lärjungaskap.

Som kyrkoherde är du väl grundad i kyrkans tro och lära. Du har en kärlek till både den världsvida kyrkan och den lokala församlingen

Stora Lundby-Östad pastorat har arbetat mycket de senaste åren med att utveckla både organisation och verksamhet. Den nya församlingsinstruktionen är väl förankrad. Det gör att förutsättningarna är på plats för att du som kyrkoherde ska kunna fokusera på att fördjupa de två församlingarnas liv och verksamhet.

Vi söker dig som
• är en trygg, andlig ledare med ett stort engagemang.
• är bekväm i sociala kontaktytor och agerar stabilt, övertygande och tillitsfullt i alla typer av sammanhang. Du står för fattade beslut. Du kan förmedla obekväma budskap när det behövs och behåller lugnet i svåra situationer.
• aktivt söker och lyssnar på andras synpunkter och perspektiv med respekt, hänsyn och omtanke för att kunna fatta välgrundade beslut.
• är bra på att göra långsiktiga planer och leder genom andra. Du är strukturerad, ger riktning och är tydlig med förväntningar. Du delegerar och följer upp ansvar och tar fram det bästa hos människor. Genom ditt sätt att vara ledare uppmuntrar du andra att engagera sig och vara delaktiga.
• hanterar motsättningar och konflikter både proaktivt och konstruktivt, så att vi kan fortsätta ha ett gott samarbetsklimat.

KVALIFIKATIONER
• Du är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning.
• Du har arbetat som kyrkoherde och har gått behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning.
• Du har goda dokumenterade erfarenheter som chef och ledare. Du har på olika sätt bidragit till både verksamhetsutveckling och medarbetares utveckling.
• Du behöver även ha god administrativ kompetens för att hantera kyrkoordning, ekonomi, fastigheter, arbetsrätt och arbetsmiljöarbete.
• Dessutom är du bra på att kommunicera och uttrycka dig i tal och skrift.

ARBETSPLATSEN
Församlingarna Stora Lundby och Östad bildar ett gemensamt pastorat som ligger tre mil utanför Göteborg, i Lerums kommun. Området är naturskönt med skogar, åkrar och sjöar. I tätorterna Gråbo och Sjövik byggs många bostäder och befolkningen ökar.

Vi har stor barnverksamhet i de båda församlingarna och driver både en egen förskola och en secondhandbutik i Gråbo. Dessutom finns flera körer, retreater, bibel- och samtalsgrupper och många möjligheter till gemenskap.

Vi har ett långt och gott samarbete med de lokala Equmenia- och Pingstförsamlingarna. I Sjövik finns Klaradals kloster som berikar vårt gudstjänst- och böneliv.

Pastoratet har knappt 30 anställda. Kyrkoherden leder arbetet genom en ledningsgrupp med delegerat ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. I ledningsgruppen ingår två församlingsherdar, förskolechef samt kyrkogårdsföreståndare. Vi får ett gott stöd från stiftets servicebyrå. Anställda, förtroendevalda och ideella arbetar tillsammans för att bygga upp Kristi kropp.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Heltid, tillsvidaretjänst med månadslön. Tillträde efter överenskommelse.

ANSÖKAN
Sista ansökningsdag är 22 augusti 2022.
Skicka din ansökan med bifogat CV och personligt brev till storalundbyostad@svenskakyrkan.se. Skriv ”Kyrkoherde” i ämnesraden.

FRÅGOR
Anders Dahllöw, kyrkorådets ordförande i Stora Lundby-Östad pastorat. Kontaktuppgifter finns längre ner på sidan.
Anders Brännström, HR-specialist vid Göteborgs stift, 031-771 29 36

FACKLIG KONTAKTPERSON
För Kyrkans Akademikerförbund: Ib Pihlblad, 070-306 66 44
För Vision: Carola Björkman, 031-731 92 92 eller Lars Svernling, 0523-66 84 10

Kontaktperson
Anders Dahllöw, kyrkorådets ordförande

E-post till kontaktperson
storalundbyostad@svenskakyrkan.se

Telefonnummer till kontaktperson
+46739752231

Hemsida
https://www.svenskakyrkan.se/storalundbyostad/nyheter/kyrkoherde-sokes

Sista ansökningsdag: 22-08-2022