Präst (ÅKERBO)

TjänstPräst
Kyrka/församlingÅkerbo församling
BeskrivningVi söker dig som…
– är driven att utveckla och jobba för en kyrka som är nära både i vardag, på söndagen och under människors stora händelser i livet.
– är lyhörd och intresserad av Svenska kyrkans roll och situation i Åkerbo församling, Linghem i synnerhet. 
– vill vara en självklar del i vår öppna verksamhet, och ser din medverkan där som en bro till gudstjänster och övriga verksamheter.
– är flexibel och trygg att arbeta i olika typer av miljöer. I Åkerbo församling finns flera äldre landsortskyrkor. Utöver områdesansvar för Linghem, som du delar med en erfaren präst, får du också ansvar för två områden på landsbygden nära Linghem.Vi erbjuder…
– ett motiverat arbetslag och en trygg miljö där idéer och utveckling uppmuntras.
– både anrik landsbygd och snabbt expanderande tätorter. Förutom tätortsmiljöerna i Linghem, Tallboda och Ekängen så får du möjlighet att tjänstgöra i vackra medeltida kyrkor på landsbygden, där en stor kärlek för kyrkorna finns. 
– nya sätt att tänka, utan att förlora våra rötter. Vi söker hela tiden vägar att förverkliga vår vision Synlig & nära. Nyblivna föräldrar besöks av en av församlingens präster, som överlämnar vår omtyckta dopkasse. Med den vill vi säga: det finns plats för er i gemenskapen som är Åkerbo församling. 
Sista ansökningsdag2019-10-20
KontaktpersonKatja Ekman
E-mailkatja.ekman@svenskakyrkan.se
Telefon013 25 38 85
Hemsidahttp://svenskakyrkan.se/akerbo/ledigatjanster