Tjänst

Präst

Kyrka/församling/organisation

Kumla pastorat

Beskrivning

Vi utökar antalet präster i Svenska kyrkan i Kumla samt förstärker vår närvaro på Anstalten Kumla. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till ett gott klimat i pastoratet och vill utveckla vår verksamhet i visionens riktning, ”Att vara kyrkan mitt i byn”, relevant, trovärdig och närvarande. Du trivs lika bra med att jobba med konfirmander som att möta äldre och är trygg i olika sammanhang.
Som präst är du stabil, relationsskapande, kunnig, trygg i dig själv och din prästroll. Stämmer det in på dig? Läs då gärna vidare!

Vad erbjuder vi?
Tillsammans med personal, förtroendevalda och ideella är du med och utvecklar vårt arbete i pastoratet. I och med utökningen har vi fyra komministrar i församlingsenheten. Enheten består av ca tjugo medarbetare som leds av diakon Åsa Gruffman.

Vi erbjuder en varierad tjänst där alla sorters prästuppgifter ingår. Du tjänstgör varannan helg och ca 40% av tjänsten är förlagd till anstalten Kumla, resten av tiden arbetar du i övriga pastoratet. Som präst jobbar du i team med andra yrkeskategorier. Vi möter människor i alla åldrar, med olika bakgrund, från hela samhället. Tillsammans med de andra prästerna vill vi att du är med och utvecklar arbetet med vårt grundläggande uppdrag. På anstalten arbetar du bland annat med samtal, själavård och gudstjänster tillsammans med det ekumeniska arbetslaget som består av präster, diakon, pastorer och imamer. Särskild utbildning erbjuds för att arbeta på anstalt, och vid behov erbjuds du själavårdande utbildning.

Vem är du?
Du trivs med att jobba brett som präst och är van vid olika sammanhang. Du är trygg i dig själv och din prästroll, förankrad och grundad i din kristna tro samt tycker om att bygga relationer med andra. Du kan reflektera kring tro och liv, har idéer och tankar om hur vi kan jobba med att vara kyrka i dagens samhälle. Känner du dig nyfiken på oss i Kumla? Hör av dig och berätta gärna i din ansökan om dina tankar och vad som inspirerar dig i visionen ”Att vara kyrka mitt i byn”!

Vi tror att du:
– har förmåga och viljan att på ett uthålligt sätt utveckla kyrkans uppdrag tillsammans med övriga medarbetare
– är relationsskapande, som både kan knyta an och underhålla relationer med andra
– tycker om att arbeta i team och kan på ett självgående sätt strukturera samt planera ditt arbete
– har en god samarbetsförmåga. Det innebär att du inspireras av situationer där vi tycker olika, och använder samtalet så att vi kommer fram till ett gemensamt förhållningssätt.
– ser dina kollegors unika förmågor och tror att vi tillsammans lyfter varandra.
– tar dig an arbetsuppgifterna som präst med uthållighet och gott omdöme, är strukturerad och förstår vilka ramar som finns.

Är du intresserad?
Välkommen att kontakta oss kring tjänsten.
Enhetschef/diakon Åsa Gruffman 019-58 93 19, asa.gruffman@svenskakyrkan.se

Fackliga kontaktpersoner
Kyrkans akademikerförbund, 08-441 85 60
Vision, Lena Ljungqvist, 016-403 36 64

Sista ansökningsdag söndag den 11 december
Ansökan med meritförteckning och personligt brev skickas till: kumla.jobb@svenskakyrkan.se

Intervjuer i domkapitlet sker den 9 januari 2023, behörighetsförklaring sker den 21 januari.
Pastoratet intervjuar den 12–13 januari.

Tillträde sker efter överenskommelse.
Heltidstjänst, anställning tills vidare, reglerad arbetstid med lokalt kollektivavtal om flexibel arbetstid. Friskvårdsförmån erbjuds.

Du har B-körkort och tillgång till egen bil.

Vid erbjudande om anställning kommer säkerhetskontroll krävas för arbete på anstalten. Utdrag ur belastningsregistret ska visas upp före tillträde.

Läs mer om Kumla pastorat på vår hemsida: http://www.svenskakyrkan.se/kumla

Kontaktperson

Åsa Gruffman

E-post till kontaktperson

asa.gruffman@svenskakyrkan.se

Telefonnummer till kontaktperson

+4619589319

Hemsida

https://www.svenskakyrkan.se/kumla

Sista ansökningsdag: 11-12-2022