fbpx

Boktips! “Om bön: Brev till en vän”

children reading a book under a blanket

Dela

I boken ”Om bön: Brev till en vän” som kom ut 1963 (efter författarens död) tar C.S. Lewis upp en rad frågor om bön och dess roll i det kristna livet. Han gör det genom en serie brev till en fiktiv vän, Malcolm, som brottas med tvivel och frågor kring bönen.

Om Bön: Brev till en vän
Några centrala teman i boken är:

Vad är bön? Lewis ser bön som en form av kommunikation med Gud, men inte som en ensidig begäran om tjänster. Bön kan vara en form av tillbedjan, tacksamhet, klagan eller bön för andra.

Varför ska vi be? Lewis menar att bön inte handlar om att tvinga Gud att göra som vi vill, utan om att öppna våra hjärtan för Guds vilja och att låta oss formas av honom.

Hur ska vi be? Lewis ger praktiska råd om hur man kan be, men betonar att det viktigaste inte är formen eller ord en, utan att vi är ärliga och öppna inför Gud.

Vad kan vi förvänta oss av bön? Lewis menar att vi inte alltid kan förvänta oss att få våra böner besvarade på det sätt vi vill, men att vi alltid kan förvänta oss att Gud lyssnar och att han är närvarande i våra liv.

Boken är full av Lewis typiska humor och insiktsfulla iakttagelser. Den är både tankeväckande och utmanande, och kan vara till hjälp för alla som brottas med frågor kring bön och tro, inte minst unga människor. Boken har översatts till många språk och har med åren blivit en klassiker inom kristen litteratur.

Läs mer om och köp “Om bön: Brev till en vän” här. (Just nu 63% rabatt!)

Och här är några fler tips på böcker om bön och tro:
”Vägen till Gud” av C.S. Lewis
”Bönens kraft” av Andrew Murray
”Den inre bönen” av Thomas Merton

Redaktionen
info@kyrkjobb.se


Vill du skriva om något intressant i kyrkans värld och få det publicerat här i Kyrkjobb.se:s minimagasin Kyrkporten? Mejla info@kyrkjobb.se och beskriv din idé!